Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Српски патријарх Иринеј каже да страхује за наш народ у Црној Гори и да не би желео да се деси проливање крви, али да ће се литије наставити упркос забранама црногорског режима. Каже и да он стоји уз вернике и подржава их у одбрани светиња.

Поглавар СПЦ за Курир каже и да забрана литија на Цетињу неће натерати народ да одустане од протеста против спорног Закона о слободи вероисповести.

„Они раде шта хоће. Немам коментара на све то“, наводи патријарх и додаје да је забринут за безбедност верника, јер како је раније навео, постоје индиције да може доћи до сукоба и проливања крви.

„Немам сазнања о томе, то је страх да се тако нешто не деси. Имам страх, нормално, не бих желео да се деси проливање крви, ни ја ни ма ко други. Литије сигурно неће престати, ја подржавам верни народ“, рекао је Иринеј.

Коментаришући потез власти да мимо воље народа спроведу закон тако што су већ почели попис имовине СПЦ, патријарх каже да не разуме њихово понашање.

„Све се то не може разумети, то ми је све супротно и законима и једном нормалном поимању ствари. Видећемо како ће се завршити“, рекао је Иринеј.

Црногрска полиција је забранила одржавање литија коју је митрополија планирала данас на Цетињу из безбедносних разлога.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here