Mesto za reklamu

29.02.2020.

Патријарх српски Иринеј, који борави у САД,  посетио је Српску православну парохију Светог Саве у Сан Петерсбургу на Флориди и поручио присутнима и Србима у свету да сачувају православну веру, језик и јединство.

„Ми, нажалост као народ мали бројем у односу на многе народе, можемо да се одржимо и опстанемо само ако будемо чували веру и ако будемо чували оно што је наше, наше наслеђе, нашу историју и наше историјско предање. Овде, у овој држави, постоје многи народи и верујем да чувају своје народне особине, своју културу, своју веру, свој језик. Чувајте и ви то исто“, рекао је Патријарх, наводи се у саопштењу објављеном на сајту СПЦ.

Српски патријарх је додао да су Срби у последње време представљени у јако лошем светлу, а да су суседи Србије све своје особине и зла дела приписали Србији.

„Србија се полако опоравља од својих великих невоља и искушења које је доживела у својој блиској и даљој прошлости, нормализује се живот, обнавља се економија и привреда, тако да мислите и о томе да се вратите тамо где сте поникли по оној Његошевој: „Где је зрно клицу заметнуло, нека онде и плодом почива“, поручио је српски партијарх Иринеј.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here