Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Око устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу уплело се много политике и разних интереса, а искрен да будем ја то не разумем и незаинтересован сам за те интересе, казао је данас патријарх Порфирије.

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) у суботу 4. септембра ће доћи у Подгорицу, пред устоличење митрополита Јоаникија, где ће му бити припремљен дочек, а како је казао, не жели да прља свој ум са тим интересима.

“Не желим да ме то оптерећује и да силим свој ум са толиким информацијама у глави. То ми ствара конфузију у глави. Направила се слика да ми као црква желимо нешто на силу да изведемо, па нас упозоравају као да ћемо ми изазвати неке инциденте и сукобе. У Црној Гори постоји православна црква која не прави разлике међу народом. Ми треба да устоличимо митрополита и легитимно и канонски, на исти онај начин као што су била и преостала устоличења, навео је патријарх.

Истакао је да му је потпуно јасно да људи који су острашћени не желе и не могу то да разумеју.

“То је њихов недостатак, али то није њихов грех и не смемо им то уписати у грех. Нећемо успети да их преобразимо. Свако има свој крст и своје муке и свако на основу тога успоставља свој однос са Богом и са људима”, поручио је патријарх.

„Српска стварност“ 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here