Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Управа фудбалског Клуба Чикаго Фајр је објавила да од наредне сезоне Вељко Пауновић неће виши бити тренер овог тима.

Генерални директор Нелсон Родригез је објавио у писаном саопштењу да је Пауновић пре четири године прихватио изазов да успостави фудбалску културу у Чикагу.

“Његови напори су помогли да се ревитализује клуб са такмичарским духом ипосвећеношћу да фудбал увек буде на првом месту. Пауно и његов тим су били незаустављиви у њиховој оданости клубу и за то смо им неизмерно захвални”.

Клуб је такође прекинуо сарадњу са Пауновићевим тимом, у којем су били и помоћници тренера Марко Митровић и Ерик Гериг, тренер голмана Александар Шарић, директор перформанса Петар Милчановић, видео аналитичар Ненад Бабић и неколико других стручњака.

Чикаго истиче да је Пауновић водио тим до трећег најбољег места у целој МЛС лиги 2017. године и да је омогућио први наступ на плеј-офу за клуб од 2012. године. Такође је био именован тренером Ол Стар тима МЛС лиге током 2017. године када су играли против Реал Мадрида у Чикагу.

Додаје се и да је Пауновић водио тим до полуфинала Ламар Хант Купа 2016. и  2018. године.

Иначе, Чикаго Фајр је пре месец дана променио власника, када га је купио чикашки милијардер Џо Мансуето. Он је тада изјавио да су Нелсон Родригез и Вељко Пауновић сјајни људи и да верује у њих али и додао да ће бити преиспитан сваки детаљ рада у тиму.

Раније је најављено да следеће године у тиму неће Бастијан Швајнштајгер и Немања Николић а уторак је саопштено да је трејдован један од кључних играча – Дакс Мекарти.

Ових година су многи играчи, као што су Бастијан Швајнштајгер и Николас Гаитан, истицали да су дошли у Чикаго Фајр управо због Вељка Пауновића.

„Српска стварност“ / Александар Жигић – Чикаго/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here