Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Република Србија је пуноправна чланица Уједињених нација, укључујући Косово и Метохију као њену аутономну покрајину, и никако другачије, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић каже да аутономне покрајине не могу бити чланице УН, и то је реалност са којом треба да се суочи и Хашим Тачи и сви остали у Приштини који мисле да је могуће државност добити на поклон.

“И овом приликом подсећам да већи део човечанства не признаје једнострано проглашену независност наше јужне покрајине, и жеље Хашима Тачија у тој ствари не играју никакву улогу.

Уосталом, Приштина је доследним игнорисањем УНМИК-а и његове улоге у очувању мира и стабилности на Косову и Метохији на делу показала да презире међународни поредак утемељен на систему Уједињених нација, тако да Тачијеве жеље, осим што су у сфери фантастике, јесу такође лицемерне и неискрене.

А ако је баш напрасно почео да цени УН, нека се замисли над извештајем генералног секретара УН Антонија Гутереша у којем се говори о опструкцији специјалног суда за ратне злочине УЧК од стране Тачија.

Србија је спремна да политичким представницима Албанаца са Косова и Метохије, кад год одлутају предалеко у својим маштањима, помогне у суочавању са реалношћу, као што је то чинила и до сада.

За Србију је Дан УН, који се обележава у знак сећања на доношење Повеље светске организације, свечани дан, јер то је место где наша земља чврсто, на темељима међународног права, брани своје државне и националне интересе на Косову и Метохиј”, наводи се у саопштену за јавност директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here