Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић оценио је данас да дијалог Београда и Приштине може уродити плодом и донети конкретна решења само уз постојање обостране спремности на компромис.

Петковић је поручио да Авдулах Хоти не треба да мисли да ће претњама приморати Београд на уступке и да не живи у илузији да се његових претњи ико плаши.

Претња поновним увођењем антицивилизацијских такси на робу из централне Србије и другим агресивним актима, за које Приштина користи еуфемизам “реципроцитет”, јесте у суштој супротности са духом који нам је потребан у дијалогу, указао је он.

Такође, како је објаснио, то је и покушај ударца договорима из Вашингтона о економској нормализацији, будући да концепт мини-шенгена подразумева договорена правила, а не једностране потезе.

Петковић је поручио да ће Београд наставити да доследно оставља простор за постизање договора који ће свим грађанима на Космету створити услове за бољи и сигурнији живот, али ту врсту воље и озбиљности коначно морају да покажу и албански политички представници у Приштини.

Према његовим речима, својим екстремистичким ставовима Хоти може нанети штету само себи, али и сопственим суграђанима и стабилности региона, што ми најмање желимо.

Он је изразио очекивање да ће међународна заједница оштро укорити Приштину због најновије серије провокација и језика претњи и мржње којима се поткопава дијалог.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here