Mesto za reklamu

13.03.2019.

Председник СЛС Слободан Петровић упутио је писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем га позива да престане да обмањује јавност, причајући неистине о њему. “Мислио сам да сте после убиства Оливера Ивановића научили лекцију и да ћете престати са лажима које се односе на етикетирање и цртање мете вашим политички противницима, али сам изгледа погрешио у томе”, наводи Петровић у писму Вучићу.

Осим на адресу председника Србије, Слободан Петровић је писмо послао и медијима.

Председник Самосталне либералне странке позива председника Србије Александра Вучића да престане са, како каже, лажима о њему.

“Не желим да улазим у то да ли то радите свесно и намерно или Вас неки органи, Ваши саветници или представници Српске листе погрешно информишу, али мислим да није озбиљно да председник једне државе износи неистине и обмањује јавност”.

Петровић је председнику поручио да је говорио неистине када га је оптужио да је у Скупштини Косова гласао за косовску платформу за дијалог и да је њего глас био одлучујући.

“Истина је да нисам гласао ни „за“ нити „против“, већ сам био уздржан, што се врло лако може проверити. Рекли сте да сам поред тога што сам гласао „за“, такође обезбедио кворум за седницу Скупштине Косова на којој је усвојена та платформа. Истина је да је на тој седници било присутно довољно посланика за кворум и без мене, што се такође врло лако може проверити”.

Петровић је на Вучићеве оптужбе да је “пајтос Драгана Ђиласа и да подржава протесте ’1 од 5 милиона’”, одговорио да Ђиласа уопште не познаје и да га је видео само на телевизији, и поновио да ће, уколико се докаже да је организатор протеста, он и министарка Дијана Живић поднети оставке”.

“Свакако да се слажем са појединим захтевима са тих протеста ’1 од 5 милиона’, а посебно са захтевима у којима се траже одговори на питања ко је убио Оливера Ивановића и шта значи разграничење, али будите сигурни, а и Ви то добро знате, да када би Самостална либерална странка организовала протест ’1 од 5 милиона’, у Грачаници би било неколико хиљада људи, а не петоро-шесторо”, поручио је Петровић у писму председнику Србије.

Петровић је написао председнику да месецима износи неистине о њему, попут оне да је подржао формирње војске Косова. Петровић подсећа да је у дану када се гласало о законима који се односе на Безбедносне снаге Косова био у Паризу.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here