1. 09. 2019.

Српска православна Епархија диселдорфска и немачка ове године обележава 50 година постојања. Од почетка године одржано је низ прослава и свечаних манифестација на више места у Немачкој, а у Хановеру је летос одржан научни скуп теолога под називом “Српска православна црква у Немачкој у прошлости, садашњости и будућности”.

    У Хановеру почиње симпозијум и славље поводом 50 година Епархије дизелдорфске и све Немачке. Наравно, све то је повезано са 800-годишњицом СПЦ и њене аутокефалности.

„Састајемо се сви, што је за нас јако важно, дошао је председник православне епископске конференције и дошао је председник бискупске конференције Немачке, митрополит Августинос и бискуп Фајге и многи други људи који су нам учинили велику част и тиме показали велико поштовање према нашем народу и према нашој Цркви”, каже господин Григорије, епископ диселдорфски и све Немачке.

„Сваки јубилеј је  важан у животу, било појединаца, било заједница, посебно црквених заједница и још је важнији што смо овде у дијаспори, ван граница наше отаџбине, где стварамо временом и такве периоде, који се називају јубилеји, као и овај епархијски сада, који обележава своју 50-годишњицу, чији сам сведок од почетка оснивања Епархије, од 1969. године, у Немачкој”, рекао је тим поводом протојереј ставрофор Слободан Милуновић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here