Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Министар одбране Александар Вулин упутио је писма министрима одбране 53 земље у којима их је позвао да спрече најављено формирање такозване војске Косова и покушај прављења, како је навео, још једне паравојне формације на простору Косова и Метохије.

Александар Вулин је тим поводом рекао да неосуђени терористи хоће да добију армију и да злочине за које нису били осуђени још једном понове, али, како каже, овај пут у форми армије.

Наглашава да је за Србију је то апсолутно неприхватљиво и да би морало да буде неприхватљиво и за међународну заједницу.

“Да нико не би могао да каже једног дана да није знао шта се дешавало на простору КиМ, послао сам писма министрима одбране 53 најважније земље света. У писму се јасно каже шта се спрема на КиМ, колико је опасно правити паравојску, колико је такозвана војска Косова нешто што може значајно да поремети стање мира на КиМ, али и у читавом региону”, истакао је Вулин.

Министар је нагласио да читав свет зна и мора да зна да се на КиМ покушава да створи терористичка организација која ће, каже, себе називати некаквом војском.

“А прави се само из једног разлога – за обрачун са Србијом и за обрачун са Србима, ни због чега другог и ни због кога другог”, подвукао је Вулин.

Додао је и да се обратио својим колегама очекујући да ће они информисати своје владе, те да очекује од њих да ће заштитити међународно право, али и заштити војничку струку и професију.

“Јер ако се од исламске државе не прави војска, не може се правити ни од терористичке ОВК”, закључио је министар.

„Српска стварност“ / Министарство одбране Србије /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here