Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Супруга Небојше Медојевића Марина и вереница Милана Кнежевића Тамара Магделинић упутиле су писмо лидерима Европске уније у коме од њих траже да се “пробуде и спрече самовољу и тортуру коју црногорска власт спроводи над својим грађанима и њиховим представницима”.

Марина Медојевић и Тамара Магделинић су писмо написале пошто је Апелациони суд одбио жалбу одбране лидера Демократског фронта Небојше Медојевића и Милана Кнежевића и потврдио решење Вишег суда о њиховом затвору од два месеца због одбијања сведочења у предмету за корупцију, преносе Вијести.ме.

У писму су написале да сматрају да ЕУ има одговорност и надлежност да реагује на “гажење фундаменталних људских права” и да треба да заузму “став који брани европске вредности”, јер “оваква Црна Гора представља опасност не само по своје грађане, већ и за Европу”.

“У супротном, бојимо се да шаљете опасну поруку читавој заједници европских народа да је прогон политичких опонената, затварање невиних људи и деловање судства по политичким диктатима легално и легитимно”, поручиле су.

Адвокат Дражен Медојевић најавио је подношење жалбе Уставном суду и оценио одлуку о затвору политичком. Дражен Медојевић, који заступа Небојшу Медојевића, рекао је за РТЦГ да ће “ићи до краја, до Стразбура” (Европског суда правде). “Овде су прекршене многе норме. Нећемо се зауставити на овоме. Сви правни аргументи су на нашој страни”, рекао је адвокат Медојевић.

Поводом притвора Медојевића и Кнежевића око стотину грађана, међу којима су били и посланици Демократског фронта (ДФ), окупило се синоћ испред Скупштине Црне Горе како би пружили подршку ухапшеном Небојши Медојевићу. Поручили су да ће бити и уз Милана Кнежевића и да се он неће добровољно предати.

Посланици ДФ-а састали су се са председником парламента Иваном Брајовићем, како би разјаснили да ли полиција може ући у Скупштину без његовог одобрења.

Након разговора са Брајовићем, нико из Демократског фронта није желео да се званично обрати новинарима.

Вијестима је незванично речено да је на састанку било речи о сложености ситуације и о “скандалозној одлуци Апелационог суда”. Према незваничним сазнањима, Брајовић не одобрава да полиција уђе у Скупштину.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here