Mesto za reklamu

Потпредседник Владе Србије Ивица Дачић и Потпредседник Владе Русије Јуриј Борисов

  1. 0 03. 2020.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић предводио је делегацију наше земље која учествује на 18. заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које је данас одржано у Казању.

Дачић је, обраћајући се новинарима након састанка, оценио да су односи Србије и Русије изванредни у свим секторима, почев од политичких односа, па до економије, културе и образовања.

Наше међусобне односе карактеришу редовни састанци свих највиших државних званичника, навео је он, додајући да ће за неколико недеља Србију посетити министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров.

Дачић је пренео да су две земље поставиле циљ да спољнотрговинска размена достигне ниво од четири милијарде долара, напоменувши да је прошле године она износила три милијарде и 560 милиона долара, док је 2018. године била три милијарде и 60 милиона долара.

Дакле, у односу на претпрошлу годину ова размена је увећана за 16 одсто, при чему смо задовољни тим трендом, али  сматрамо да може још боље, подвукао је први потпредседник Владе.

На данашњем заседању било је речи о доста важних тема, уз инсистирање на томе да се убрза спровођење свега онога о чему је претходно постигнут договор, нагласио је Дачић.

Он је најавио да ће следећа седница Међувладиног комитета бити одржана у Србији, изразивши притом захвалност и председнику Татарстана на великом гостопримству.

Према његовим речима, Татарстан има огромне могућности за успостављање сарадње са Србијом, као што је сарадња са нафтном компанијом “Камаз”.

Импресиониран сам свим резултатима Татарстана у економској, али и другим областима, рекао је Дачић, који је  учествовао у раду Међувладиног комитета као копредседавајући са српске стране, док са руске стране ову функцију обавља потпредседник Владе Русије Јуриј Борисов.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here