Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са министром за европске послове Италије Винћенцом Амендолом да је чврста подршка Италије европском путу Србије и стабилности региона један од стубова успешне билатералне сарадње наших земаља.

Брнабић је истакла да су односи двеју земаља утемељени и на чврстој економској сарадњи, наглашавајући да је Италија један од најважнијих економских партнера и најзначајнијих страних инвеститора у Србији.

Председница Владе је поздравила настојања Италије да подржи почетак преговора Северне Македоније и Албаније са Европском унијом, што је уједно и велика подршка стабилности читавог региона Западног Балкана.

Она је указала на то да је економска стабилност један од приоритета ове владе, као и реформе у другим областима, као што је побољшање рада државне управе и владавина права.

Брнабић је нагласила да је задовољна резултатима у изради Медијске стратегије, чији нацрт ће у складу са процедуром, након мишљења надлежних министарстава, бити прослеђен Влади на усвајање.

Када је у питању државна управа, премијерка је оценила да ће кључну улогу имати Национална академија за државну управу која ће обезбедити стручан кадар и бољи рад државне управе у интересу свих грађана Србије.

Амендола је потврдио подршку Италије евроинтеграцијама Србије и напорима које наша држава улаже у спровођењу реформи.

Он је поновио и став италијанског премијера Ђузепеа Контија изнет приликом недавне посете Београду, да је Италија чврста у намери да буде амбасадор Србије на њеном европском путу.

Министар је оценио да Србија иде у добром правцу, пре свега, када је у питању економска стабилизација државе, при чему је похвалио напоре које држава улаже у економске реформе, повећање животног стандарда и економске сигурности грађана Србије.

Амендола је истакао да је велики потенцијал Србије у младом стручном кадру, што је и кључ успеха сваке државе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here