Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са директорком Уницефа у Србији Ређином Де Доменићис о важности деловања овог фонда Уједињених нација у нашој земљи и проширењу сарадње са Владом Србије и надлежним институцијама.

Брнабић је изразила захвалност директорки Уницефа на изузетном залагању на побољшању положаја и унапређењу заштите права деце у нашој земљи, али и пружању помоћи деци из мигрантских породица, која представљају најугроженији део избегличке и мигрантске популације у Србији.

Договорено је да ће се даље јачати партнерство између Владе Републике Србије и Уницефа, са фокусом на реформи образовања, почевши од предшколског, као и на изради Националног плана акције за децу.

Србија води одговорну и хуману политику у области заштите деце, што показује, пре свега, кроз напоре у остваривању бољих услова за децу из групе социјално угрожених категорија, истакла је Ређина Де Доминићис.

Премијерка је изразила уверење да ће Уницеф наставити да остварује изузетне резултати на пољу свог деловања, додајући да је Влада Србије спремна да пружи пуну подршку и помоћ њиховом раду у Србији.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here