Mesto za reklamu

11.03.2019.

ПОД плаштом наводне борбе против организованог криминала приштинске власти су активирале акцију „Челични прстен“. Акција подразумева блокаду путних праваца, као и контролу возила и лица и полиција се налази на свим алтернативним прелазима, пренели су поједини београдски медији.

Наводно је КПС повукла делове пограничних јединица са прелаза према Северној Македонији и Албанији и да ће припадници тих јединица бити распоређени на Северу Косова и Метохије. Они ће, наводно, имати само један задатак, а то је блокада алтернатнивних путева који воде из централне Србије ка северу Космета.

Према писању неких медија, акција доводи у везу чак и са тајним списковима „виђенијих Срба“, против којих се припремају оптужнице, а извори блиски косовској полицији наводе и да постоје назнаке да ће спровести хапшење српских функционера са Косова.

Наводи се да косовска полиција примењује оперативни план „челични прстен“ у циљу застрашивања Срба, који подразумева блокаду путних праваца којима се грађани крећу, као и контролу возила и лица.

СИМИЋ: СРБИ ЗАБРИНУТИ ЗБОГ ПОЈАЧАНОГ ПРИСУСТВА ПОЛИЦИЈЕ

Срби из општина Лепосавић и Зубин Поток на северу Косова и Метохије приметили су појачано присуство полицијских формација у деловима према административној линији са централном Србијом, рекао је данас Танјугу потпредседник Српске листе Игор Симић.

Он је то рекао поводом писања неких медија да су приштинске власти активирале акцију „Челични прстен“ која се повезују са тајним списковима виђенијих Срба против којих се припремају оптужнице, али и због такси, односно на превоз робе из централне Србије.

Акција подразумева блокаду путних праваца, и контролу возила и лица, а полиција се налази на свим алтернативним прелазима.

Симић каже да су Срби забринути због појачаног присуства полиције, али и због најаве подизања „монтираних оптужница“, и апелује и на Србе и на Албанце да не наседају на провокације.

Наводи да постоје информације које указују да је намера приштинских власти да се Срби „обезглаве“, односно да остану без оних људи који могу да сачувају мир и безбедбност, али и истовремено да пруже отпор било каквој агресији на север КиМ.

Наводећи да је косовски председник Хашим Тачи признао да је протерао Милана Радојичића, односно потврдио да није постојао никакав доказ за оно за шта су га оптужили, тако могу, каже Симић, да монтирају оптужницу против било ког Србина који није „покоран“.

„Српска листа апелује, не само на Србе већ и на Албанце, обичне људе којима је стало до мира на овим просторима да не наседају на провокације. Имамо снажну подршку наше државе (Србије) и шта год они предузимали, овај народ неће бити ни жедан ни гладан, можда буде мало теже снабдевање, али овде људи неће бити ни жедни ни гладни“, поручио је Симић.

Српска листа ће, каже, дати све од себе да се живот на КиМ одвија нормално, колико год је то могуће.

„Поново апелујем на све, и на Србе и Албанце, да сачувају мир и присебност, посебно апелујем на Албанце обичне људе да не дозволе да буду пиони у игри својих политичких лидера којима једноставно није у интересу да овде влада мир“, рекао је Симић.

СНАГЕ КФОР НА ВЕЖБИ У ДРАГАШУ

Снаге КФОР-а на Косову наставиле су данас са циклусом вежби како би, како се наводи, биле спремне за брзо деловање на територији целог Косова, а у циљу спречавања било каквих претњи које би могле да угрозе ту територију.

Данашња вежба се спроводи на југу Косова, где снаге КФОР раде на очувању безбедности окружења.

„Овај пут вежба је одржана у општини Драгаш и у њу је укључена Мултинационална западна борбена група“, саопшено је на званичној страници КФОР.

„ Српска стварност“ / Новости Онлине /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here