Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Програм Уједињених нација за развој (UNDP) позива грађане Србије са успешном међународном каријером, а посебно оне у дијаспори, да конкуришу да буду укључени у листу стручњака који су спремни да пренесу своја знања и вештине, и помогну Србији да усвоји добре међународне праксе.

Стручњаци који задовољавају постављене критеријуме и прођу ригорозан процес одабира најбољих, биће стављени на листу расположивих експерата које ће институције Републике Србије моћи да ангажују када су им потребни, а на основу њихових специјалности, сазнајемо из UNDP-а.

Квалификовани и одабрани стручњаци, кандидати и кандидаткиње који се пријаве имаће прилику да допринесу развоју Србије, радом у Србији у периоду који ће бити одређен заједно са националним партнером – државним органом Републике Србије, у складу са потребама и могућностима које предстоје у наредних 2-3 године.

UNDP подржава Владу Србије у спровођењу националног развојног програма, који обухвата низ реформи неопходних за убрзани економски раст и друштвени развој, као и процес придруживања Европској унији.

Овај амбициозни програм укључује дигитализацију и улагања у инфраструктуру, како на националном нивоу, тако и на нивоу локалних самоуправа. Поред тога, неопходне су значајне инвестиције у заштиту животне средине, посебно у пречишћавање отпада и отпадних вода, као и водоснабдевање, и подршку локалним заједницама да постану отпорније на кризе узроковане како природним катастрофама тако и онима које су последица људског деловања.

Имајући ово у виду, UNDP Србија тражи стручњаке, техничке саветнике у следећим областима:

Енергетска ефикасност у грађевинском сектору; Обновљиви изворе енергије; Хемикалије и опасни отпад; Управљање отпадом и отпадним водама; Процена угрожености и прилагођавање на климатске промене; Инвентар емисија гасова стаклене баште и ублажавање климатских промена; Заштита животне средине; Саветник/ца за концепт одрживих градова; Зелени/паметни урбани развој; Саветник/ца за спровођење пројеката финансираних од стране међународних финансијских институција; Управљање сложеним грађевинским пројектима; Хидрологија; Хидраулика; Банкарство и финансије у јавном или у приватном сектору; Економски развој; Јавне финансије; Промоција науке; Убрзани развој старт-уп компанија; Дигитална управа; Информациона безбедност; Вештачка интелигенција и машинско учење.

Конкурс је отворен искључиво за кандидате са најмање седам година искуства у области за коју конкуришу, који поседују држављанство Србије или важећу радну дозволу у Србији.

Детаљне информације о конкурсу отвореном до 11. маја 2019. могу се пронаћи на интернет адреси  rs.undp.org

„Српска стварност“ / УНДП /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here