Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да су ковид пропуснице дале најбоље резултате у мотивисању младих да се вакцинишу против коронавируса, и поновио да је вакцинација једини начин да победимо пандемију и што пре се вратимо нормалном животу.

Лончар је на панелу “Имунизација младих”, који су организовали ФОН, Студентски парламент Универзитета у Београду и Студентска конференција универзитета Србије, позвао студенте да се вакцинишу, наводећи да су у последњем таласу епидемије оболевали и млади у великом броју, а да се не зна какав ће бити следећи талас.

Према његовим речима, анкете су показале да највећи број младих на питање зашто не жели да се вакцинише одговара са „не зна“, те је идеја да се у промоцији вакцинације на факулетима укључе и студенти, посебно Медицинског факултета, где је вакцинисано више од 90 одсто студената.

То је у плану да се ради у будућности, да наши стручњаци више обилазе факултете, посебно оне где је мање вакцинисаних, али и да се укључе и студенти медицине, објаснио је министар.

Он је прецизирао да је на Стоматолошком и Фармацеутском факултету у Београду вакцинисано више од 60 одсто студената, док је на Ветеринарском факултету имунизовано испод 60 одсто студената.

Од вас младих зависи, ту смо да разјаснимо које су ваше дилеме и да вам предочимо чињенице. Једини задатак здравствених радника јесте да ураде све да спасу здравље и животе вас и ваших родитеља и кроз то гледајте све мере које доносимо, поручио је Лончар.

Држава, како је нагласио, има обавезу према онима који су се вакцинисали и испунили своју обавезу, а који треба да буду гласнији и да се боре за своја права.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here