Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Према званичним подацима, од почетка епидемије коронавируса у Србији регистровано је 2.200 заражених. Борбу са вирусом изгубило је 58 пацијената. Oд 868 тестираних здравствених радника, 160 је позитивно. Једно од нових жаришта је Крушевац, где је заражено 55 особа.

Од јутрос у 5 часова грађани могу да изађу из својих домова, али препорука надлежних је да то чине само када је неопходно. Од 17 часова забрана кретања опет ступа на снагу.

Са болничког лечења отпуштено је до сада укупно 178 пацијената који су били хоспитализовани због коронавируса.

Са клинике “Драгиша Мишовић” стижу добре вести – најмлађи пацијент заражен коронавирусом у Србији В. Б. излечен је и отпуштен са одељења педијатрије.

Највише заражених је у Крушевцу – 55, а 51 особа хоспитализована је на инфективном одељењу крушевачке болнице. У понедељак су три особе упућене на даље лечење у КЦ Ниш. Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић каже за РТС да се опрема и спортска хала у том граду, капацитета 150 кревета, у коју ће бити смештени пацијенти са најлакшом клиничком сликом. Хала ће бити припремљена крајем ове или почетком следеће седмице.

У Србију је стигао први део заштитне опреме коју је УНИЦЕФ, уз подршку партнера из приватног сектора и појединаца, обезбедио како би подржао здравствени систем у борби против коронавируса. Опрема обухвата: 1.549 скафандера, 9.000 маски Н95, 99.950 хируршких маски, 25.116 заштитних огртача, 5.200 заштитних кецеља, 71.900 хируршких рукавица и 5.376 визира.  Компаније чије донације су омогућиле набавку опреме која је данас стигла у Србију су: “Еуробанка”, “Теленор фондација”, “Стил Импекс”, “Нова Комуникејшонс”, “Вега ИТ Соурсин” доо, “Сбербанка”, “Тајфун Хил”.

Србија је за сада од новца који је одобрила ЕУ купила 75 респиратора, који још нису допремљени у нашу земљу, али су купљени и плаћени, рекла је за ТВ Прву министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић. Објашњава да још увек нису допремљени због бројних ограничења, као и извозних рестрикција у појединим земљама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here