Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо положили су данас, са тимом кинеских медицинских стручњака који су дошли ради пружања помоћи у борби против коронавируса, венце код спомен-плоче испред некадашње зграде Амбасаде НР Кине у Београду, бомбардоване 1999. године за време НАТО агресије.

Вулин је том приликом рекао да је кинески народ био уз нас у најтежим тренуцима за нашу земљу током НАТО агресије, и поручио да се данас одаје пошта свима који су дали животе бранећи право Србије да буде слободна, али и међународно  право.

Према његовим речима, баш као и 1999. године, српски и кинески народ поново су заједно и боре се против невидљивог непријатеља.

Грађани Србије знају да у кинеском народу имају великог пријатеља и да се челична пријатељства стварају у тешким временима, нагласио је Вулин.

Он је изразио захвалност кинеском народу, председнику Си Ђинпингу, потпредседнику Централне војне комисије генералу Џангу Јоусјау, министру одбране Венг Феију, зато што су уз Србију и у тренуцима када се и сами суочавају са истим невољама.

Чен Бо је поновила да историја односа двеју земаља показује да су Србија и Кина челични пријатељи и да то значи дељење и добра и зла, уз поруку да, у тренуцима када се суочавамо са великим изазовима, морамо да будемо заједно и пружимо помоћ једни другима.

Приликом бомбардовања Амбасаде НР Кине у Београду 7. маја 1999. године погинула су три кинеска новинара, док је 21 особа повређена, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here