Mesto za reklamu

03.04.2019

У данима када је мисија Еулекс предала надлежност косовским судовима за решавање случајева ратних злочина, у Приштини је боравио командант цивилних операција ЕУ Винћенцо Копола. „Посвећеност мисије у јачању владавине права остаје иста“, каже он.

Како је саопштено из ове мисије, током претходна два дана Копола се састао и са председником и премијером Косова, Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем, као и са министром Абељардом Тахиријем.

Европски званичник је имао сусрете и са високим представницима међународних организација, међу којима је била и шефица Еулекса Александра Пападолупо али и амбасадори држава чланица ЕУ на Косову.

Командант је истакао да су му ови састанци пружили прилику да процени стање имплементације садашњег мандата Еулекса након завршетка реконфигурације мисије половином децембра прошле године.

„Помоћ Еулекса партнерима на Косову се променила, што је резултат његовог новог мандата 2018-2020, али посвећеност мисије да помогне косовским властима у јачању система владавине права остаје иста“, истакао је Копола.

„Српска стварност“ / радио. К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here