1. 09. 2019.

После седам година паузе у раду и једне неуспеле приватизације, отворен је симбол туризма у Нишу – хотел “Наис”. Нови власници реконструисали су хотел за мање од две године. Свечаном отварању присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Последњи гост из некадашњег мотела “Наис” отишао је 2012. године. Новог власника објекат је добио 2016. године и сада је то хотел са четири звездице. Има 89 соба различитих категорија и 250 лежајева, банкет и конгресне сале.

Председник Александар Вучић је на отварању позвао инвеститоре да улажу и истакао да ће хотел “Наис” бити значајан не само за транзитни туризам, будући а се налази уз Коридор 10, већ и за све друге госте.

Вучић је рекао да “Наис” заузима најлепше и најзначајније место на раскршћу путева. Објаснио је да се од њега јужно иде ка Скопљу и Атини, источно ка Пироту и Софији а ускоро ће се ићи и ка трећем правцу, ка Прокупљу, Куршумлији, Приштини и Грачаници.

Због тога је, указао је Вучић, позиција “Наиса” од изузетног значаја за земљу.

Председник је казао да 1982. године када је “Наис” отваран било много обећања и да нема сумње да је у то време био један од најлепших објеката у овом делу Србије и да је привлачио огромну пажњу.

“Али рушењем система и недовољним добрим третирањем државне својине дошли смо до тога да један такав објекат буде затворен 30 година касније”, рекао је председник.

Навео је да паралелно са изградњом путева о којима се сањало, радило на неколико ствари, односно на објектима на путевима где могу да дођу странци и остану и где наши гости могу да дођу, да се развије туризам, запосле млади.

“Од једног укорењеног простора, који је био ругло читаве Србије данас сте успели и честитам целом тиму што сте направили чисто, ново место и посебно сам срећан што су у вашем хотелу сви мотиви, нису мотиви Лондона, Њујорка, Париза, већ Ниша, пиротских ћилима, онога што јесте наша традиција, онога што је наша прошлост, а уверен сам и будућност”, истакао је Вучић.

Истакао је и да је захвалан власницима што нису користили државне субвенције, иако су могли и нуђено им је, и замолио их да наставе са изградњом других садржаја око хотела, јер имају огроман простор.

Управник хотела “Наис” Томас Павловић је рекао да је објекат отворен после две и по године ангажовања и да он неће бити интересантан само за Ниш већ за целу Јужну Србију.

Захвалио је аутору пројекта Горану Бабићу и фирмама које су биле инволвиране.

У овом тренутку у хотелу ради око 100 радника а према најавама власника, када се изграде базен и аква парк, биће посла за најмање још 100 а у сезони ће бити места и за сезонске раднике.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here