27.07. 2019.

Председник Српске народне партије и министар без портфеља задужен за иновације Ненад Поповић оценио је да је Бриселски споразум мртав и да Србија на сваком месту, где год се укаже прилика, треба да оспорава лажну државност Косова.

“После свих порука које смо последњих недеља добили од западних земаља – фарсе са терористом Рамушем Харадинајем пред такозваним Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу, нових осуда да смо геноцидан народ, хапшења Срба и насртаја на нашу државну територију на Косову – јасно је да европских интеграција више нема и да је Бриселски споразум мртав”, навео је Ненад Поповић у изјави за јавност.

Према његовим речима, српски политички брод треба окретати полако и мудро, без потреса, у другом правцу.

“Тај правац подразумева да Србија развија још чвршћу политичку, економску и војну сарадњу са оним земљама које односе са Србијом желе да граде на равноправним основама уважавајући њен суверенитет и територијални интегритет по питању Косова”, истакао је Поповић.

У тешким данима који су пред нама, рекао је Поповић, Србија мора још чвршће да се држи свог Устава и Резолуције 1244, да помаже где год, колико год и кад год може свој народ на Косову, да се још више економски и војно консолидује и јача, ослањајући се на своје пријатеље и савезнике Русију и Кину.

Поповић наглашава да нам је сада потребно ново национално окупљање и сабирање у новим измењеним и претећим околностима, уз истовремено јачање демократских процеса у друштву.

“И да на сваком месту, где год се укаже прилика, оспоравамо лажну државност Косова, не пристајући да икада тим убицама и злочинцима који су на челу привремених институција у Приштини дамо ни метар своје свете земље”, навео је Поповић уз поруку “Догодине у Призрену!”

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here