1. 0 06. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије у свом најновијем официјелном извештају је саопштило да су у нашој земљи до данас, до 15 часова, регистрована укупно 11.523 потврђена случаја COVID-19. Од последњег извештаја тестирани су узорци 5.110 особа, од којих је 69 позитивно.

Хоспитализовано је 466 особа, а на респираторима је укупно 12 пацијената.

У Републици Србији тестиране су укупно 257.242 особе које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У последња 24 часа није преминула ниједна особа услед инфекције изазване коронавирусом, укупан број преминулих од почетка епидемије је 245, а укупан број излечених грађана је 6.852.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство COVID-19 код 95 корисника и 29 запослених.

Дом за смештај одраслих и старијих ”Доживети стоту” из Београда, Дом за смештај одраслих и старијих ”Стара пруга” из Умке и Дом за смештај одраслих и старијих ”Радост” у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 520, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 187.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here