Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Породица Ђоковић објавила је данас саопштење у коме кажу да су веома разочарани одлуком Федералног суда и чињеницом да Новак мора да напусти Аустралију, јер су веровали да ће спорт победити.

Новак Ђоковић је 5. јануара притворен, одузета му је виза коју је потом повратио у жалбеном поступку, али је пред Федералним судом донета коначна одлука о томе да најбољи тенисер света није пожељан на територији Аустралије.

„Веома смо разочарани одлуком Федералног суда и чињеницом да Новак мора да напусти Аустралију.

Овде није у питању био само спорт и играње на првом гренд слему у сезони на којем Новак доминира већ деценију, већ и политике и свих интереса који су у овом случају превладали.

И поред скандалозног понашања према Новаку, веровали смо да ће спорт победити. Веровали смо да ће бити уважена чињеница коју је суд потврдио – да Новак има валидну визу, да ће правда бити задовољена и да никакви „јавни интереси“ неће бити изговор за одлуку која је донета.

Ово су тешки тренуци, поготово за Новака, али оно што морамо да урадимо сви, пре свега ми, као његова породица, јесте да му пружимо подршку више него икад до сада. Бићемо ту да поделимо ударце које је примио, да му помогнемо да врати енергију, веру у овај спорт, пре свега у фер плеј који је овде у потпуности изостао.

Поносни смо на њега и снагу коју је показао и борби коју је достојно водио.

Верујемо да ће из ове ситуације изаћи јачи и да ће време показати оно што је неспорно увек до сада потврђивао, а то је да је велики шампион и човек.

Породица Ђоковић”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here