Mesto za reklamu

31 .05. 2021.

Европска унија негирала је постојање документа који се у суботу појавио у приштинским медијима, а портпарол ЕУ Петер Стано је изјавио да је у питању ”фалсификат”.

Стано је за “Кљан Косова” изјавио да такав документ није дошао из Брисела. “Обично не коментаришемо извештаје медија у вези са наводним документима ЕУ. У конкретном случају, документ је потпуни фалсификат и тако нешто ЕУ никада није написала”, поручио је Стано.

У наводном интерном радном документу Европске службе за спољне послове сачињеном након недавне вечере шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља са лидерима Западног Балкана у који је у суботу имао увид приштински портал demokracia.com, поред осталог се наводи да ће Борељ позвати власти у Приштини да се уздрже од било какве провокативне акције у општинама на северу покрајине.

”Конкретно, г. Куртију ће се саветовати да не предузима никакве полицијске акције чији је циљ прикупљање рачуна за струју у северним општинама, што би могло изазвати даље тензије са локалним становништвом”, писало је поред осталог у документу у који је увид имао приштински портал.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here