Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас уговоре о раду за 15 најбољих дипломаца медицинских факултета, који ће следеће недеље почети да раде у клиничким центрима и болницама у Србији.

Уговоре о раду добило је укупно 60 дипломаца медицинских факултета у нашој земљи.

Вучић је поручио да без младих, образованих и добрих лекара нема будућности земље, нагласивши да здравље, образовање, наука и развој немају цену и да зато држава почиње да улаже више у здравство. Плате лекара и медицинских радника су ниске, али чинићемо све да буду више, истакао је Вучић. Улагаћемо у здравство, али пре свега у људе, рекао је председник и додао да свако повећање плате мора да прати јачање економије.

Министар здравља Златибор Лончар је на скупу, којем су присуствовали и пацијенти који су примили трансплантирани орган, честитао дипломцима који су добили посао у струци и који одмах после Нове године почињу да брину о здрављу пацијената.

Тежак, али честит задатак је пред вама и верујем да сте способни да одговорите на све изазове наше професије, рекао је министар и оценио да дипломци, лекари и пацијенти који су добили нови орган почињу нове животне путеве.

Србија брине о својим грађанима. Једни су добили посао и специјализацију, други нови орган, али су сви добили нову будућност, навео је Лончар.

Држава, председник и Влада Србије воде одговорну политику и чине све да систем функционише одговорно и ефикасно у корист грађана, рекао је министар Лончар.

Сања Младеновић из Ниша пренела је захвалност у име свих дипломаца, и поручила да ће се они даљим радом и усавршавањем трудити да оправдају поверење које им је указано.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here