Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Постављањем посланичких питања, настављена је седница Скупштине Србије. Посланици су постављали питања о претњама Вучићу, перспективи Блакана, гардистима, мигрантима.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић је у парламенту апеловао на правосудне органе да као најозбиљније претње схвате исцртавање мета на лику председника Србије на насловницама појединих медија и да реагују на њих.

“Да ли слобода медија подразумева да из дана у дан гледамо нове насловне страну са истом поруком – метом нацртаном на председнику, да ли је то слобода медија или медијски линч”, упутио је посланичко питање министру културе и информисања, Милићевић.

Он је такође упитао да ли неко на тај начин отворено прижељкује ликвидацију председника и да ли је то једино што део опзције има тако храбро да понуди.

Сматра да су питање за министра, која би он требало да пренесе удружењима новинара, то што се у последње време могу чути претње хапшењем и гашењем одређениих медија, “што није политика већ линч, позив на насиље које не сме да постане норма друштвеног понашања”.

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ говорио је о ставовима француског председика по питању будућности ЕУ и перспективи за земље Западног Балкана, која како је рекао више не постоји.

“Сад се нуди мали шенген, сада наш сан да ћемо бити члан ЕУ због чега смо урадили много на штету Србије од сарадње са Хагом до прихватања ‘решења” за КИМ видели да је то питање затворено’, рекао је Шешељ и додао да СРС сматра да је сада право време да и Скупштина и Влада Србије размишљају о алтернативама.

Посланик Ђорђе Вукадиновић желео је да зна колико у Србији има миграната, који је однос између оних региострованих и нерегистрованих и која је њихова полна структура.

Посланик СНС-а Марко Парезановић подсетио је на неразјашњено убиства двојице гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у Топчидеру.

Након завршених посланичких питања, парламент је наставио расправу а амандманима о Предлогу закона о изменама Закона о запосленима у јавним службама и Предлогу закона о агенциском запошљавању.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here