1. 02. 2020.

Скупштина Србије изгласала је одлуку о престанку функције председника суда у судовима опште и посебне надлежности у Србији, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, четири одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију и две одлуке о избору јавног тужиоца, које је поднео Високи савет судства.

Посланици су дали сагласност и за Финансијски план Комисије за хартије од вредности за 2020. годину, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Усвојене су и одлуке о давању сагласности на Финансијски план Регулаторног тела за електронске медије за 2020. годину и о давању сагласности на Ребаланс финансијског плана Агенције за енергетику за 2019. и 2020. годину, које је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Председница скупштинског Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Александра Томић рекла је да су планирани приходи РЕМ-а за ову годину 307,9 милиона динара, а да су планирани расходи 217 милиона динара за плате 80 запослених, да је око 25 милиона планирано за сталне трошкове, а за уговоре о делу скоро 11 милиона.

Томићева је додала да су трошкови планирани крајње економично и рационално, као и да је финансијски план доступан на сајту РЕМ-а.

Додаје и да Комисија за хартије од вредности има 38 запослених и приход 108,8 милиона динара, од чега ће 55 одсто бити издвојено за зараде, а Агенција за енергетику планирала је приход од 223 милиона динара, од чега ће 70 одсто бити потрошено за зараде.

Посланици ће у петак започети нову седницу на чијем је дневном реду расправа о избору чланова РЕМ-а.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here