Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

Скупштина Србије наставила је расправу о амандманима на сет здравствених закона. Посланици су на почетку заседања постављали питања извршној власти и државним органима.

Посланица Српске радикалне странке Весна Николић Вукајловић питала је председника Србије Александра Вучића ко му је “дао нетачне податке” о аеродрому “Лађевци” код Краљева, наводећи да не постоји економско оправдање да држава инвестира 8,5 милиона евра у проширење његове писте.

Оценила је да би то представљало непотребан трошак у буџету Србије и да би за Краљево било боље да се тај новац инвестира у пољопривреду.

Како је навела, терцијални ваздушни саобраћај је исплатив само богатим земаљама с бруто националним дохотком од 18.000 долара по становнику, а Србија је, каже, далеко од тога.

Према њеној оцени, аеродром у Нишу је најбољи показатељ да влада у сфери ваздушног саобраћаја води погрешну и лошу политику.

Вучић је, каже Николић Вукајловићева, добио нетачан податак да на аеродрому у Лађевцима не могу да слећу авиони марке “боинг”.

“То је апсолутно нетачно, јер је писта на Лађевцима довољно дуга и широка да ‘боинг‘ може да се окрене на писти. Обећања да ће држава уложити 8,5 милиона евра за проширење писте је штетно, а таква инвестиција је непотребна”, рекла је посланицаСРС-а.

Посланик Српске напредне странке Бобан Бирманчевић имао је питање за Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво које се односило на лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа који, како је рекао, шири дезинформације и лажи. Бирманчевић је напоменуо да је Ђилас навео да би на изборима који би се сада одржали било инцидената и насиља.

“Молим МУП и Тужилаштво да предузму нешто по питању Драгана Ђиласа, нека га тужилаштво позове, нека установи шта је у питању. Потребно је заштитити државу од Драгана Ђиласа и људи који се у овом тренутку крију иза фашистичке иделогоије која никад није била прихваћена у Србији”, рекао је посланик СНС-а.

Бирманчевић је такође позвао МУП и Тужилаштво, као и Министарство спољних послова да предузму нешто у вези са посетом градоначелника Шапца Небојше Зеленовића општини Пећ где је, како каже, седео “под заставом непризнате државе Косово”.

“Нема веће издаје од издаје државе”, рекао је Бирманчевић, који је показао фотографије Зеленовића током посете општине Пећ, али и испред РТС-а где је, каже, “упао” заједно са Бошком Обрадовићем.

Бирманчевић је упитао да ли је нешто предузето против Зеленовића и Обрадовића и свих других који су претходно “упали” у станицу полиције у Лучанима, а касније наставили са насиљем испред РТС-а.

Тврди да је пресудом Вишег суда у Шапцу, Зеленовић осуђен за злоупотребе у трошењу буџета у износу од пет милиона евра и у вези с тим питао да ли ће бити ухапшени они који су наложили ту злоупотребу, али и они који су преко својих фирми “опрали” тај новац за “налогодавце”.

Занимало га је и да ли се води процес против функционера бивше власти који су “растурили” привреду и пољопривреду у Војводини, наводећи да се грађанима дугује тај одговор.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here