1. 12. 2019.

Посланици Скупштине Србије, пре утврђивања дневног реда, данас су постављали питања извршној власти и државним органима.

Посланик Нове Србије – Покрета за спас Србије Ђорђе Вукадиновић питао је да ли је председник Србије Александар Вучић омашком изјавио да, како је навео Вукадиновић, де факто и де јуре постоји Црногорска православна црква, још од пре осамостаљења те државе.

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ питао је председника и Владу Србије “шта су урадили поводом скандалозног покушаја отимања имовине СПЦ у Црној Гори”.

Шешељ је додао да забрињава изјава председника Србије Александра Вучића о “аутокефалној црногорској цркви”, како су је пренели медији.

Навео је да није први пут да се отима српски национални идентитет, као и да се Црна Гора понаша према Србима као према грађанима другог реда.

Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић питао је државног тужиоца Загорку Доловац зашто ћути на бројне афере о Ђиласу, Бастаћу и њиховим сарадницима и да ли има неки дуг према Савезу за Србију. Филиповић је питао колико ће још да траје ћутање на нападе на Вучића и бројне лажи о његовој породици, бројне лажи о министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу и његовом оцу. Како је рекао, Тужилаштво треба да ради свој посао, а не “да враћа дугове Ђиласу и осталим криминалцима у Србији”.

Посланик Партије за демократско деловање Фатмир Хасани питао је шта треба да ради албанска мањина, како би била равноправна са другим мањинама у Србији, а за тврдњу да није, позвао се на податке о незапослености у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, те рекао да Албанци “нису заступљени ни у локалним, а нарочито у државним институцијама”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here