Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

После три спектакуларна тениска дана у Београду, завршен је први турнир Адрија тура, који је припао Доминику Тиму. Тим је у финалу савладао нашег Филипа Крајиновића, који је у својој групи завршио испред Новака Ђоковића. Осим њих тројице, празник тениса на теренима ТЦ Новак увеличали су још Александер Зверев, Григор Димитров, Душан Лајовић, Виктор Троицки, Никола Милојевић и Дамир Џумхур. После тромесечне паузе због коронавируса, Београд је био центар тениског света, а Адрија тур се сада сели у Задар, где је турнир на програму следећег викенда.

Трећи, финални дан Адрија тура на теренима СЦ Новак обележили су последњи мечеви у групној фази, као и велико финале у вечерњем термину. На Дорћолу се приређен спектакл, добар тенис и поново су биле испуњене трибине централног терена. Велико финале је почело у 20 сати, а церемонија доделе награда и свечаног затварања око 21.30.

Меч је почео са доста уједначеном игром. Аустријанац је добио подбацивање и одлучио да први сервира, што је учинио веома сигурно. Крајиновић је узвратио истом мером и експресно изједначио на 1:1. Потом, са малим изузецима, Тим преузима игру и искрено речено био је прејак противник нашем играчу. Истина, први сет  је био најизједначенији. Наставак је донео доста занимљивији тенис. Шта више Крајиновић је успео да изједначи. У одлучујућем трећем сету Тим је искористио лошије сервирање Крајиновића и до краја је славио победу са 4:2.

Тим је савладао нашег Крајиновића са 2:1 / 4:3, 2:4, 4:2/, а претходно је савладао Душана Лајовића и Григора Димитрова, док му је Дамир Џумхур, због повреде, предао меч после само два гема.

Трећи играч планете ће по добром памтити први долазак у Београд, а и осталим играчима и публици тениски турнир у Београду остаје у вечној успомени.

Адрија тур наставља се турниром у Задру следећег викенда.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here