Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Тужилаштво Специјалног суда у Хагу потврдило је оптужницу против председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија, саопштила је данас та странка. Весељи је најавио да ће се предати истражитељима.

Кадри Весељи, који је био шеф тајне информативне службе бивше ОВК, најавио је да ће се предати Суду у Хагу, пошто је против њега потврђена оптужница.

“Желим да обавестим грађане Косова да сам предузео неопходне аранжмане за добровољно путовање у Хаг како бих одговорио на ове наводе”, поручио је Весељи.

Весељи је у саопштењу навео да је оптужница најављена у среду поподне.

Истакао је да Специјализована већа не доживљава као увреду рата ОВК, додајући да то види као прилику да коначно одговори на сумње и гласине које већ дуго круже.

Он је на истој оптужници са Хашимом Тачијем, косовским председником и још осам особа осумњичених за ратне злочине и убиство 100 цивила различитих националности током сукоба на Косову.

Специјализовано тужилаштво у Хагу поднело је у јуну предлог оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија.

Весељи је четврти припадник бивше ОВК којима је потврђена оптужница. То је учињено већ против Саљиха Мустафе, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија.

Сви су из групе високих представника бивше ОВК.

Што се тиче Хашима Тачија, Канцеларија специјализованог тужиоца у Хагу вратила је истрагу против њега ради комплетирања списа и додатних доказа, пренели су медији у Приштини позивајући се на медије у Тирани.

Наводе медија у Тирани у Специјалном суду у Хагу назвали су спекулацијама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here