Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић и в. д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак потписали су данас са представницима кинеске компаније „Power construction corporation of China“ комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи приступне  саобраћајнице Горњи Милановац–петља Таково.

Потписивању уговора присуствовали су председник Републике Србије Александар Вучић и амбасадорка Кине у Београду Чен Бо.

Том приликом потписан je и Оквирни споразум о реализацији пројеката изградње обилазница око Пожеге, Ужица и Лознице и тунела испод превоја Кадињача.

Приступна саобраћајница Горњи Милановац–петља Таково дугачка је 9,4 километара, од чега ће на деоници од “Тенка” до Клатичева бити изграђено 4,7 километара новог пута, а од Клатичева до Такова, у дужини од 4,7 километра, биће реконструисан постојећи пут.

Радови би требало да почну у априлу наредне године.

Обилазница око Пожеге биће дуга 3,8 километара и спајаће државни пут првог реда Чачак–Пожега–Ужице и државни пут првог реда Косјерић–Пожега–Ариље са петљом Пожега на ауто-путу ка Црној Гори који је у изградњи.

Обилазница око Ужица у дужини око 30 километара биће део ауто-пута ка Црној Гори.

Обилазница око Лознице дужине 13,6 километара и ширине 30 метара део је пројекта изградње брзе саобраћајнице Ваљево–Лозница.

На обилазници ће бити 16 укрштања са локалним путевима – седам површинских и девет денивелисаних укрштања.

Тунел испод превоја Кадињача, дужине 1.260 метара, требало би да скрати пут од Ужица до Бајине Баште за шест километара и да олакша саобраћај тако што ће се избећи више ризичних оштрих кривина испод Кадињаче, које су током снежних падавина тешко проходне, па је постојећи пут Дуб–Дубци зими неретко и затворен. Реконструисани пут ће бити дуг 6,28 километара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here