1. 06. 2020.

Припадници полиције од јутрос се налазе у згради Општине Будва, као и испред зграде Општине. Како преносе „Вијести“, полиција данас неће никоме дозволити да уђе у зграду Општине.

У зграду Општине не могу да уђу ни представници локалне власти, као ни представници које је нова одборничка већина пре неколико дана именовала за вршиоце дужности председника Општине и председника Скупштине Општине (СО). Улаз неће бити дозвољен чак ни радницима.

Командир Центра безбедности (ЦБ) Будва Слободан Ковачевић саопштио је градоначелнику Будве Марку Царевићу да не може да уђе у зграду Општине. Рекао је да улаз неће бити дозвољен ни Владимиру Булатовићу и Снежани Куч, које је недавно за вршиоце дужности председника Општине Будва и председника СО Будва изабрала већина од 17 одборника Демократске партије социјалиста, Црногорске, Социјалдемократа и независни одборник Стеван Џаковић.

Градоначелник Будве Марко Царевић је у пратњи посланика Демократског фронта Јована Вучуровића и Милуна Зоговића тражио од полиције да му достави папир да је Општина затворена.

Марко Царевић и председник Скупштине Општине Будва Крсто Радовић изјавили су јутрос да су добили реч од полиције да нико неће моћи да уђе у зграду Општине Будва и замолили окупљене грађане да се разиђу. Царевић је рекао грађанима да ће их уколико буду изиграни поново позвати.

Након тога, грађани су почели да се разилазе, преносе „Вијести“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here