Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Дводневно обележавања Дана победе започело је данас испаљивањем почасних плотуна Војске Србије са Савске терасе на Калемегдану. Након тога, на Тргу републике почео је концерт познатог руског Хора Турецки.

Припадници Гарде Војске Србије на Калемегдану су извршили почасну артиљеријску паљбу испаљивањем десет плотуна из шест артиљеријских оруђа, саопштено је из Министарства одбране.

“Паљби је претходило подизање државне заставе и интонирање химне, након чега је прочитана Наредба председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, на основу које су припадници Гарде извршили почасну паљбу”, стоји у саопштењу Министарства одбране.

Дан победе над фашизмом обележава се у знак сећања на 9. мај 1945. године, када је безусловном капитулацијом Немачке окончан Други светски рат у Европи.

Почасној паљби је присуствовао министар одбране Небојша Стефановић који је поручио да никада не смемо да заборавимо све кћери и синове наше земље који су дали своје животе да би извојевали слободу.

“Почасном артиљеријском паљбом започели смо обележавање великог празника за нашу земљу. Дан победе је дан када се сећамо свих кћери и синова наше земље који су дали своје животе или су их понудили на олтар отаџбине да би извојевали оно најважније слободу, безбедност и нормалан живот”, рекао је Стефановић.

Почасној паљби присуствовао је и командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here