Mesto za reklamu

25.10.2019.

Већ неколико година трају најаве о градњи Куле Београд, највишег објекта у оквиру пројекта “Београд на води”, али у догледној будућности и највеће зграде у српској престоници. Међутим, тек последњих месеци градилиште се активирало, а чак и обични смртници могу да виде да је кула коначно кренула ка небу!

Сви који су последњих дана и недеља прошли овим делом престонице, поред тржног центра чији се груби радови приводе крају, могли су да виде још једно градилиште на којем су прво постављени темељи, а затим и неколико спратова, углавном подземних, у оквиру већ поменуте Куле Београд.

На градилишту је свакодневно прилично велики број радника, постављена су и четири велика крана, те је за очекивати да у будућем периоду, сваког месеца никну по минимум два спрата. Иначе, овде главни посао води италијанска фирма “Пицароти”.

Кула Београд би, када буде завршена, требало да има око 40 спратова и да буде висока чак 168 метара, а о којој се висини ради најбоље показује податак да су “Београђанка” или Кула Ушће достигли “само” 100 метара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here