Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

У Београду је почело снимање филма “Хотел Београд” у режији Константина Статског и продукцији кућа “Архангел Студиос” (Србија) и “Жуто, Црно и Плаво” (Русија), који представља наставак популарних руских ТВ серија “Кухиња” и “Хотел Елеон”, а главне улоге играју Милош Биковић и Дијана Пожарска.

Глумац и продуцент Биковић, који са Пожарском игра у серији “Хотел Елеон”, објаснио је да су одлучили да тај пројекат освеже и понуде руском тржишту нешто ново.

“Решили смо да снимимо наставак, филм и серију од три епизоде, чија радња би се дешавала у Београду како бисмо додали српски колорит, промовисали српску културу и Србију као туристичку дестинацију. Руска продукција је радо одговорила на наш предлог, добили смо подршку Града Београда и МТС-а, и након годину и по дана смо дошли до првог снимајућег дана”, рекао је Биковић на данашњој конференцији за новинаре.

Он је казао да је реч о романтичној комедији руских аутора који су писали и серије “Кухиња” и “Хотел Елеон”, а играју Љубомир Бандовић, Миодраг Радоњић (који је с Биковићем и продуцент), Жика Тодоровић, Јелисавета Орашанин, Предраг Дамјановић, Јаков Јевтовић, Борис Дергјаћов.

Биковић је открио да његов лик, који је у серији “Хотел Елеон” власник хотела у Москви, сада власник београдског хотела који му је поклонила тетка да би свом размаженом сестрићу створила ситуацију у којој ће сазрети.

“Он је незрео, арогантан је, нема одговоран однос ни према новцу ни према људима и од човека који је неспособан да било кога воли израста у човека који ће се другачије односити према животу”, објаснио је популарни глумац.

Биковић је рекао да су руски сценаристи пре годину дана боравили у Београду како би “осетили дух кафане, пробали ратлук и сазнали зашто кафа, а не чај”.

“Они знају један менталитет из филмова Емира Кустурице и та непредвидивост, спој апсурдног и немогућег и суживот лудила и радости је њихова предрасуда о Србији. Ми се ослањамо на ту предрасуду, али се и трудимо да прикажемо оно што није виђено у филмовима Емира Кустурице, онај европски део Србије и Београда, леп, млад, насмејан”, казао је Биковић.

Он је прецизирао да настоје да направе отклон од Кустуричиног приказа Србије, али се наслањају на то, јер је филм намењен српској и руској публици која тако нешто и очекује.

Радоњић сматра да ће “Хотел Београд” бити освежење за српску публику као романтична комедија “какву дуго нисмо имали”, а Пожарска је изразила задовољство што други пут снима у Србији, за коју је рекла да јој се много свиђа.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић захвалио је Биковићу и Радоњићу што су у Београд донели пројекат који ће, уверен је, боље промовисати српску престоницу у Русији.

“Прошле године смо имали 30.448 гостију из Руске Федерације и мислимо да је то мало, јер смо 2012. имали 3.000 туриста из Кине, а сада их имамо близу 100.000. Надамо се да ћемо кроз овај пројекат боље испромовисати нашу престоницу и целу земљу на руском говорном подручју”, рекао је Петронијевић.

Координатор за интернет и мултимедију Телеком Србија групе Влада Лучић је рекао да је “Хотел Београд” први међународни пројекат у области кинематографије и прва комедија у којој та компанија учествује и да се радују прилици да наставе да улажу у кинематографију.

Извршна продуценткиња Татјана Жежељ Гојковић је казала да су одлучили да унесу и једну хуману ноту и основали су Фондацију “Сачувај осмех”.

“Решили смо да са сваким својим пројектом који има комерцијални потенцијал, помогнемо једну организацију и ‘Хотел Београд’ подржава организацију ‘Дечије срце’ која помаже деци ометеној у развоју и бави се едукацијом особа које су пратиоци те деце”, објаснила је Жежељ Гојковићева.

Снимање би требало да буде завршено крајем октобра, а следеће године се очекује премијера у биоскопу и приказивање на каналу “Супер Стар”.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here