Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Први Сименсов трамвај потпуно произведен у фабрици Сименс Мобилити код Крагујевца, испоручује се граду Бремену у Немачкој.

Први трамвај произведен у фабрици “Сименс Мобилити” у Крагујевцу, дуг 37 метара, данас је отпремљен за Немачку и ускоро ће превозити путнике у Бремену. И осталих 46 наручених трамваја биће произведено у Крагујевцу.

Први трамвај произведен у фабрици “Сименс Мобилити” у Крагујевцу, дугачак 37 метара, ускоро ће превозити путнике немачког града Бремена. И осталих 46 наручених трамваја биће произведено у Крагујевцу.

“‘Авенио’  трамваји засновани су на модуларном приступу проверених система и компоненти који омогућавају прилагођавање потребама купаца, што за пројекат ‘Авенио Бремен’ подразумева: дужину возила од 36,9 метара, ширину возила од 2,65 метара, максималну брзину од 70 километара на сат и капацитет за смештај 250 путника”, наводи Алекса Манчић, руководилац производње “Авенио” трамваја у фирми “Сименс Мобилити”.

Основна делатност ове компаније су производња шинских возила и компоненти, као и инжењеринг, а захваљујући стручности педесет инжењера од сада и комплетних трамваја.

“Прошли смо кроз изузетно тежак процес који је захтевао проширење свих наших капацитета, удвостручен је број радника, сви инжењери и техничари морали су да прођу кроз све неопходне обуке, како би остварили овај успех. Овај трамвај је светски производ високог квалитета произведен у Србији, у Крагујевцу, то доста говори о овој земљи”, истиче Еберхард Ланге, директор фабрике “Сименс Мобилити” у Крагујевцу.

Трамвај је прошао све инспекцијске контроле и утоварен је у камион дужине 57 метара, спреман да крене према немачкој граници.

Фабрику у Крагујевцу Сименс Мобилити је преузео 2018. године, а почетком ове године, фабрика је преузела завршну монтажу и пуштање у рад комплетних шинских возила односно Авенио трамваја за одабране пројекте.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here