Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Председник Србије Алексаднар Вучић рекао је да је данас најтежи дан за Србију, јер је још јутрос било 47 преминулих, те додао да је ситуација у болницама изузетно тешка – преноси Танјуг.

“Данас је најтежи дан за Србију и сваки следећи ће у наредном периоду бити најтежи. Још јутрос је било 47 преминулих, што је највећи број до сада, а вероватно ће до пресека у 14 сати бити и више”, рекао је Вучић.

Истакао је да је ситуација у болницама ужасно тешка.

“Када на преглед, сваки дан, примите 10.000 људи, и морате да сместите у болнице 1.000 њих, а немате ниједан слободан кревет, онда је јасно у каквој су ситуацији”, рекао је Вучић и додао:

“Џабе нове болнице и клинички центри, које градимо више него икада, ако не будемо дисциплиновани и одговорни, приближаваћемо се катастрофалном сценарију”.

Председник је рекао да се држава труди да што пре дође до вакцине, а поводом критика на његову најаву да ће се први вакцинисати понавља да ће бити крив, шта год да би урадио по том питању.

Тај коментар изнео је поводом појединих коментара на друштвеним мрежама да су “некада капетани остајали последњи на броду, а сада први примају вакцину”, те приметио:

“Ако је не примим, рећи ће да није безбедна”.

Упитан да прокоментарише оцене Синдиката запослених у полицији да би вакцина могла да изазове смрт, Вучић је одговорио да је реч о крајње неодговорним људима, који треба да се стиде својих речи.

“Као да мало имамо мртвих и страдања, као да имамо мало муке па треба људе да плашимо вакцином… Шта треба да радимо, да причамо да коронавирус не постоји, а умрло нам 1.300 људи? Кажите то онима који су изгубили своје најближе”, указао је Вучић.

Истакао је да је вакцина нешто чиме је човечанство победило велике болести, које су вековима односиле животе људи.

“Да сам рекао да нећу да примим, рекли би да вакцина није безбедна и сигурна. А, ја ћу примити прву која дође, која год била, јер толико верујем у здравствене системе у свету”, рекао је Вучић и иронично приметио:

“Чекаћу шта ми они (који га критикују) буду рекли, па ћу тако да урадим”.

Додао је да је њему лично свеједно када ће се вакцинисати, већ да је најважније да вакцина стигне до грађана, да сви буду заштићени.

“Никада се нисам склањао, ни бежао, ниодакле, и када је корона, ту сам са људима, градимо болнице. Да се склањам, нећу, а њима на част све. Народ све види”, рекао је Вучић.

Председник је додао да вакцина није била тема данашњег разговора са француским министром спољне трговине, али и поновио да се држава труди да дође до вакцине.

“Сви се труде и покушавају, и преко Ковакса и билатерално. Разговарамо и са Енглезима, Русима, Кинезима, али још је немамо. Трудићемо се, даћемо све од себе, колико мала земља попут Србије може, да будемо међу првим малим земљама које ће добити прве количине”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here