Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету апостолског нунција у Београду надбискупа Лучана Суријанија и изразио захвалност Ватикану на поштовању територијалног интегритета Србије, кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Вучић је такође истакао да су односи Србије и Свете Столице засновани на истинском међусобном уважавању, саопштила је прес служба председника.

Он је нагласио да је сарадња између Србије и Свете Столице веома добра и на изузетно конструктивном нивоу, те подсетио на ранију посету Ватикану и мудре речи папе Фрање које су га увериле у подударност ставова по многим значајним регионалним и међународним питањима.

Надбискуп Суријани је рекао да је током шестогодишњег боравка у Србији био сведок развоја наше земље и уједно поздравио велики допринос председника Вучића миру и стабилности у региону.

Вучић је надбискупу Суријанију захвалио на личном залагању на унапређењу односа између Србије и Свете Столице и пожелео му добро здравље и много успеха у будућем раду.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here