Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се рано јутрос са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном, који ће се потом одржати у Палати Србија.

Председник Вучић састао се рано јутрос са истакнутим европским парламентарцима  Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном у вили Мир. Разговарали су о темама које би суштински требало да унапреде међустраначки дијалог и створе равноправне предизборне услове на које би изашле све политичке снаге.

После разговара са председником Вучићем, европски посредници у Палати Србија разговараће потом са председником Скупштине.

Како је најваљено, данас и сутра тема разговора су медији.

Посебно ће се разговарати о положају РЕМ-а, тела које би требало независно и професионално да обавља улогу, друго је да се пронађе формат заступљености свих учесника на јавним сервисима и треће да се нађе механизам како да се говор мржње и непримерени садржаји избаце како би се изборни услови унапредили.

То је итекако важна тема, јер је остало шест месеци до редовних председничких избора и београдских избора. То није претерано велики период, али може да неке ствари промени у пракси.

Известилац ЕП за Србију Владимир Билчик и европосланица Тања Фајон уочи састанка су изјавили да очекују конструктивне разгворе али и да они не долазе са спремним решењима, већ да желе да прате разгворе и да помогну унапређењу дијалога опозиције и власти у стварању објективнијих предизборних услова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here