Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Председник Србије Александар Вучић, Дан Војске Србије – 23. април, честитао је министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије. Честитку припадницима Војске упутио је и министар одбране др Небојша Стефановић, а упутио је поводом 23. априла припадницима Војске Србије честитку, а Пошта Србије саопштила је истим поводом да је објавила пригодно издање поштанских марака “Дан Војске Србије”.

“Професионалност, одлучност и посвећеност раду одлике су које свакодневно показујете вршењем ваших редовних дужности.

Да сте високо увежбани и спремни да у сваком тренутку одговорите на изазове, ризике и претње по безбедност наше земље и њених грађана најбоље се могло видети на здружено-тактичким вежбама одржаним у току претходне године међу којима је свакако и ‘Ватрени штит 2022’, где се у пуном сјају показала ватрена моћ наших јединица”, навео је Вучић.

Наша војска, истакао је Вучић, одувек је без обзира на околности, уз помоћ расположивих капацитета, била чврст ослонац држави и оно што јој је давало снагу управо су посвећеност, част и висок морал њених припадника, који су наши најјачи адути када је најтеже, јер значе више од било ког оружја.

Живела Војска Србије! Живела Србија!”, навео је између осталог председник Вучић у честитци поводом Дан Војске Србије.

Честитка министра одбране Небојша Стефановић припадницима Војске Србије

“Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

На данашњи дан пре више од два века наши преци устали су у борбу за самосталност и слободу. У Такову је почело рађање модерне српске државе, али и модерне српске војске која је изникла из народа. Те везе остале су нераскидиве до данас.

Од првих солдата који су поносно корачали до данас године су доносиле промене, али је српски војник остао исти – посвећен очувању мирног сна свог народа. Част, неустрашивост и безгранична љубав према отаџбини наслеђе је које је преузео од предака и аманет који ће оставити потомцима. Очување самосталне, независне и слободне Србије његова је највећа светиња.

Поштанске марке за Дан Војске

Пошта Србије саопштила је данас да је објавила пригодно издање поштанских марака “Дан Војске Србије”.

   Цвети по старом, односно 23. април 1815. по новом календару, датум покретања Другог српског устанка, обележава се као Дан Војске Србије, јер представља историјску прекретницу која је довела до стварања савремене српске државе и омогућила стварање ефикасне и модерне српске војске.

Емисија садржи пригодну поштанску марку у табаку од по осам марака са вињетом у средини, коверат првог дана (ФДЦ) и пригодан жиг. Мотиви на марки, вињети и коверти су: Краљ Александар приликом предаје пуковских застава на Бањици; Ђурђевдански уранак на Крфу 1916. године; дефиле српске војске у Паризу, 14. јула 1919.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here