Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да је почетак изградње новог постројења Агломерације компаније Hbis Group Serbia у Железари Смедерево, у вредности од 120 милиона долара, значајна инвестиција и захвалио кинским пријатељима на улагању у Железару.

“За мене је ово велики дан. Инвестицију вредну 120 милиона долара нисмо могли да обезбедимо јер је то огроман новац који сада имамо пошто смо нашли најбоље и највеће пријатеље”, нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић подсетио је да је председник Кине Си Ђинпинг био у Железари одушевљен гостопримством и срдачношћу радника.

Председник Вучић наводи да у Железари ради више од 5.000 људи и да је у последњих годину дана 269 младих добило посао, а да је 501 човек са уговора на одређено прешао на неодређено време.

“Све то говори о посвећеност Хбиса и Кине и Си Ђинпинга да Железара успе. Знате да услови за пословање железаре нису лаки, и због система квота из ЕУ. Ништа од тога не бисмо могли да издржимо да немамо посвећеност кинеског руководства и пријатеља”, рекао је председник Вучић на церемонији полагања камена темељца за ново постројење.

Смедерево је моја љубав и мој посао, али то није морала да буде љубав и посао Си Ђинпинга, рекао је председник Вучић, још једном захваливши кинеском председнику на свему што је учинио.

Председник Вучић је нагласио да ових 120 милиона значи да ће наставити да улажу, да ће ово што данас изгледа као старина ускоро нестати и да ћемо имати најмодернију фабрику која иде у корак са најмодернијим фабрикама света.

Председник Вучић је рекао да једино Србија осећа сигурност и поред свега што се дешава на тржишту челика.

„Није ово само питање бриге за раднике у Железари и кооперантска предузећа, већ питање читаве Србије. Железара је од фабрике која је доносила само губитке и проблеме постала највећи извозник у Србији. Сигуран сам да ће, када се политички услови у свету поправе, Железара бити још већа и снажнија“, казао је председник Вучић.

Председник Вучић је указао да када смо ушли у проблеме и муке Кинези нису дошли код њега и рекли „тешко нам је и напуштамо“, већ су казали „заједно ћемо да се боримо, борићемо се у Бриселу заједнички“.

“То гарантује будућност Смедерева и Србије”, истакао је председник Вучић.

Председник Вучић замолио је амбасадорку Кине Чен Бо да пренесе председнику Кине Си Ђинпингу позив да дође поново у Србију и обећао да ће га дочекати много више људи него када је прошли пут боравио у нашој земљи.

„Он је то заслужио, а Србија ће подржавати Кину још храбрије и оданије него што то чине много већи и снажнији од нас“, нагласио је председник Вучић.

„За нас је веома важно да показујемо да смо у стању да мењамо себе, стара постројења за нова, да учествујемо у технолошки најиновативнијим процесима, да идемо у корак са најуспешнијма у свету“, истакао је председник.

Председник Вучић поручио је радницима да доласком у Железару жели да покаже колико је важан њихов посао за нашу земљу.

„Останите добри и вредни, јер на најбољи начин представљате Србију“, подвукао је председник.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here