Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању јавности осврнуо се и на инцидент који се догодио испред зграде Председништва Србије у време протестног скупа „1 од 5 милиона“

Председник Вучић је изјавио  да припадници протеста “1 од 5 милиона”, који су синоћ испред зграде Председништва насилно срушили заштитну ограду, и сами знају да су кршили закон и додао да ће од обезбеђења тражити да убудуће склоне ограде, док од учесника протеста очекује само да не упадају у зграду на Андрићевом венцу.

“Урадите  шта год желите, немојте само да кршите закон и радите било шта на силу. Позивам све људе из полиције и војне полиције и мог непосредног обезбеђења да им допусте да ми приђу, али немојте да им допустимо да изазову крвопролиће и инциденте”, рекао је председник Србије. Он је навео да је физичко обезбеђење, припадници војске Србије, а не некакво приватно обезбеђење, испред Председништва Србије реаговало штитећи закон, веома благо, без оружја и оруђа и уз минималну примену силе, када су демонстранти насилно срушили ограду и покушали да упадну у зграду.

Председник Вучић је истакао да се мора сачувати мир и да неће дозволити на улицама Београда сцене из Париза.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here