Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас спортисте и чланове Параолимпијског тима Србије и свечано им уручио државну заставу, коју ће носити на Параолимпијским играма у Токију.

“Ви сте већ данас наши хероји. Без обзира на пласман и медаље које ћете сигурно донети за нашу земљу. Ваши спортски манири могу да послуже као светли пример какав смо витешки народ и какву дивну земљу Србију представљате”, рекао је председник Вучић и додао да Србија навија да се параолимпијци из Токија врате са што више медаља. Он је навео да на Параолимпијске игре у Јапан путује 20 спортиста, који ће се такмичити у седам спортова.

Председник Вучић је подсетио да је држава од 2012. године повећавала награде за успехе параолимпијаца, те да је награда била 24 милиона динара, а данас је 90 милиона динара, чиме је изједначена са наградама олимпијаца.

“То није питање пажње, већ је питање да разумемо свет у којем живимо, све већег угледа земље коју доносе параолимпијске медаље. Хвала вам свима што сте до сада штитили интересе Србије и бранили боје наше земље. Поносни смо на вас! Хвала на свом труду, раду и на огромној енергији. Уверен сам да ћемо се по повратку са Параолимпијских игара заједнички радовати”, истакао је председник Вучић и додао да Параолимпијада привлачи све више пажње у целом свету, посебно развијеном делу света.

“Ово је за нас ванредна прилика за најбоље презентовање Србије, доношење много поена за нашу земљу. Желим да верујем да ће грађани то да разумеју. Радоваћемо се вашим успесима, због нас, једнако као и због вас, јер су Параолимпијске игре прилика да покажемо колико смо напредовали и радили. На Олимпијским играма се стварају хероји, а на Параолимпијске игре долазе већ створени хероји”, поручио је председник Вучић цитирајући Џозефа Алдена Рејмана, који је  као тек свршени студент добио привилегију да стажира код редитеља Федерика Фелинија, али је, недуго по бајковитом почетку велике каријере, доживео тешку саобраћајну несрећу, након које је остао трајно делимично парализован.

Председник Вучић је заставу Републике Србије предао светском рекордеру и двоструком параолимпијском шампиону у бацању чуња Жељку Димитријевићу, рекавши да то чини од срца.

„Српска стварност“ / Фото: Димитрије Голл /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here