Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас и апел нашим људима у свету да у време ускршњих празника овога пута не долазе у своју отаџбину, како би се избегло ширење заразног коронавируса. То се посебно односи на оне који живе у Италији, Аустрији, Немачкој Швајцарској…

По неким проценама тада из тих земаља долази преко 70 хиљада наших људи. Овога пута мђу њима било би 3 до 4 хиљаде заражених, што би изазвало неслућене проблеме здравственом систему Србије, па би да би се то спречило морале да затворе границе – рекао је председник Вучић.

Наше људе из света отаџбина је увек дочекивала раширених руку, али је председник Вучић молио наше људе да покажу разумевање за ванредне околности и да долазак одложе до стварања нормалних услова за боравак.

У складу са тим Влада Републике Србије је за за спречавање ширења и сузбијање заразне болести COVID-19, већ предузима мере, а Министарство спољних послова препоручује нашим људима  који бораве у иностранству да сва путовања у Републику Србију која нису неопходна одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19.

Информације у вези корона вируса у Републици Србији могу се прочитати на званичној страници Министарства здравља Републике Србије и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”:

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here