Mesto za reklamu

19.03. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас Орден српске заставе II степена Алексеју Милеру, председнику Управног одбора компаније “Гаспром”. Председник Вучић је Алексеја Милера одликовао за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Руске Федерације.

„Милер је срцем, а не новцем показао како поштује малу земљу, слободарски опредељену, и њен народ, који је увек успевао да сачува своју земљу“, рекао је председник Вучић. Он је истакао да Алексеј Милер, као и „Гаспром“, имају велику улогу у обнови Храма Светог Саве, симбола братске сарадње два православна народа.

“Да живи пријатељство Србије и Русије, а Вама лично, бескрајно хвала на огромном доприносу који сте дали за развој наших односа”, нагласио је председник Вучић.

Председник Управног одбора компаније „Гаспром“ Алексеј Милер је рекао да награду схвата као високу оцену рада целе компаније на српском тржишту.

“Велико хвала нашим српским партнерима, српским пријатељима на конструктивном и заједничком раду. Руско-српска сарадња ће јачати, наше партнерство у енергетици ће се ширити и радићемо на новим пројектима. ‘Гаспром’ ће увек бити уз вас”, поручио је Алексеј Милер и додао да је “Гаспром” и у најкомпликованијим приликама поштовао обавезу према грађанима Србије и испоручивао гас.

“Последњих година се испоручује више гаса него што је предвиђено, испоруке су повећане за 150 милиона кубних метара у односу на уговорене количине, што ван сваке сумње сведочи о успешном социо-економском развоју Србије”, навео је Милер и нагласио да постоји огроман потенцијал за развој сарадње на пољу гасификације, али и на пољу културе и спорта.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here