Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председник Александар Вучић најавио је изградњу новог објекта Центра за незбринуту децу у Звечанској, као и боље услове рада људи који брину о деци и раде са њима, укључујући изједначавање њихових плата са медицинским сестрама у здравственим објектима.

У нови објекат, навео је председник, турска агенција ТИКА ће уложити 650.000 евра, а Србија пет милиона евра.

“Без обзира на сав труд који људи који овде раде и мајке, васпитачи и сви ти дивни људи улажу, ми смо у обавези да овој деци обезбедимо бољу будућност”, истакао је Вучић.

Нови објекат ће бити модернији и другачијег, апартманског типа, у којем ће свако дете са својом мајком имати своју собу.

Подсетио је да је Србија до сада, кроз Канцеларију Владе, улагала у изградњу и обнову 900 пројеката, а да је планирано да се то уради са још 100.

Током посете Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици председник је штићеницима уручио новогодишње пакетиће.

Са председником дом су посетили и министар за рад, запошљавње, борачака и социјална питања Зоран Ђорђевић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

Стационар у Звечанској улици представља најстарију, а можда и најпознатију организациону јединицу Центра за заштиту одојчади, деце и омладине.

„Српска стварност“ / председник Твитер, РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here