1. 12. 2019.

Припадници МУП-а, по налогу Вишег јавног тужилаштва, јутрос су позвали истакнутог функционера опозиције Марка Бастаћа и још четири особе да полицији дају изјаву у својству грађана у оквиру предистражног поступка који се води поводом навода узбуњивача и бившег функционера општине Стари град Лазара Лешњака.

Председнику општине Стари град и члан Председништва Странке слободе и правде (ССП) дао је јутрос изјаву у Служби за борбу против организованог криминала поводом случаја Лешњак. Марку Бастаћу је јутрос полиција уручила позив да у својству грађанина да изјаву у вези са случајем Лешњак и он је одмах кренуо са њима. После давања изјаве у просторијама Службе за борбу против организованог криминала, Бастаћ није задржан од стране надлежних.

Поред Бастаћа, позив да у својству грађана дају изјаву полицији у вези са случајем Лешњак, добило још неколико особа, које су се, такође, одмах одазвале том позиву.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су по налогу Вишег јавног тужилаштва Марко Бастаћ и још четири особе јутрос позване да полицији дају изјаву у својству грађана у оквиру предистражног поступка који се води поводом навода узбуњивача и бившег функционера општине Стари град Лазара Лешњака.

“Више јавно тужилаштво покренуло је предистражни поступак у циљу утврђивања постојања кривичног дела изнуда. Након давања изјава у присуству адвоката сви су напустили службене просторије полиције”, наводи се у саопштењу МУП-а.

Подсетимо, председник општине Стари град и функционер Странке Слободе и правде Марко Бастаћ изјавио је, почетком новембра, да је спреман да оде у полицију на информативни разговор због оптужби о наводној умешаности у корупцију и мучење, које је изнео његов кум Лазар Лешњак истичући да се то о чему Лешњак говори никада није догодило. Он је тада изјавио да “претпоставља да Лешњак неистине износи јер је уцењен, али да не зна чиме”.

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је почетком новембра да је формирало предмет и да врши провере у вези са тврдњама које је против Бастаћа изнео Лазар Лешњак.

Лешњак је навео да је као кум Марка Бастаћа пратио бесправну градњу на Старом граду, а да га је Бастаћ везао и мучио пуних девет сати јер му није донео рекет.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here