Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Гласачки систем „Доминион“ је направљен тако да допушта грешке које омогућавају системску крађу и утицај на резултате избора, закључак је извештаја који је поделио амерички председник Доналд Трамп на Твитеру. Извештај анализира изборе у округу Антрим у Мичигену и направљен је по налогу суда.

„Ово је велика вест. „Доминион“ машине су пропаст широм земље. Промениле су резултат избора тамо где је постојала јасна већина. Не можемо то дозволити“, написао је Трамп на Твитеру и додао да би судија који је наложио јавно објављивање анализе требало да буде одликован.

​Извештај, који је урадила фирма „Алајд секјурити оперејшнс груп“ из Даласа, чији је власник Расел Рамсланд, који је сарађивао са Трампом на неким од тужби за нерегуларност избора, урађен је и објављен је по налогу судије Кевина Елзенхајмера из Мичигена. Извештај је направљен у парници коју је покренуо грађанин Вилијам Бејли и којом се оспоравају резултати избора, објавили су амерички медији.

У овом округу, Трамп је имао вођство, да би се оно у једном тренутку претворило у предност Џоа Бајдена. Званичници су тада тврдили да је реч о људској грешци, која је исправљена, а Трамп је на крају победио.

Међутим, републиканци сада тврде да се ради о примеру како су резултати избора промењени широм земље.

У извештају се наводи примери пребројавања гласова преко „Доминион“ машине, који показују да су у три различита дана добијена три различита резултата.

Наводи се и да је „21. новембра неовлашћена особа неуспешно покушала да анулира резултате избора“, што „је директан доказ да је било покушаја да се докази измене“.

Додаје се да су сви безбедносни логови пре 4, новембра на машинама избрисани, чиме је онемогућено доказивање да ли је било манипулација, те да оне имају озбиљан безбедносни проблем.

Компанија из Даласа наводи да машине имају „маргину грешке од 68,05 одсто, иако је законом дозвољено 0,008 одсто“.

Такође, наведено је да машине деле гласачке листиће у две групе, нормалне и оне којима је потребна потврда. Потврду дају администратори који могу да мењају листиће, али тако да не постоји траг који администратор је мењао резултате.

Закључује се да резултати избора у округу не могу бити признати због велике могућности грешке и манипулације изборним резултатима.

Званичници Мичигена одбацили су овај извештај. Џонатан Бретер, шеф мичигенске изборне комисије, рекао је на рочишту у суду да извештај „прави серију закључака без доказа, представља као превару и прикривање процесе који лако могу да се објасне као рутинске изборне процедуре или исправке грешака и сугерише, без објашњења, да су елементи изборног софтвера који се користе у Мичигену одговорни за грешке које или не постоје или су лако објашњиве“, рекао је он.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here