Mesto za reklamu

29.12.2018.

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су протести који се одржавају у Београду политички, али је, истиче, важно да су демократски и мирни.

Вучић је то рекао на питање директорке и главне и одговорне уреднице Студија Б, на којем иначе гостује, како је истакнуто, после десетак година — да ли су протести који су у току грађански или политички.

„Протести су политички, али имају право да протестују. Све док је мирно, полиције неће бити на протестима. Спреман сам да сагледам и да видим чиме су ти људи незадовољни. Чуо сам их вечерас како вичу ’Вучићу педеру‘ и то им иде боље него када вичу ’Вучићу лопове‘, јер онда се окрену и виде Ђиласа и Јеремића око себе“, рекао је председник Вучић, који је на улаз у зграду Београђанке стигао за време протестне шетње демонстраната тим делом града.

Указао је да није видео много пензионера међу окупљенима, јер су они, каже, разумели добро шта је урађено, али је међу њима доста људи између 48 и 60 година, који, истиче Вучић, завређују пажњу, за разлику од ситних криминалаца или нарко-дилера, попут Николе Сандуловића, затим интересних група које погађа увођење реда у земљи, или тајкунa који сада не могу да пљачкају земљу.

„Грађани који су незадовољни и протестују завређују рационалан приступ и однос, да видимо шта смо погрешили и шта бисмо могли даље да урадимо“, објаснио је он.

Он је пренео утиске сусрета „уживо“ са демонстрантима:

„Када сам дошао на главни улаз, приметио сам протесте. Неки људи су викали и они су ме додатно осоколили и бодрили“, казао је Вучић и приметио да су неки људи налагали учесницима шта треба да скандирају, пренео је Танјуг.

Вучић је поводом застајања демонстраната испред Студиjа Б рекао да су мислили да ће се он уплашити и да неће смети да уђе у телевизију, али је поручио да је „дочек био величанствен“ и да ће их убудуће обавештавати где буде гостовао.

„Српска стварност“ / Танјуг, Спутник /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here